top of page
  • Foto van schrijverJan-Anne van Ginkel

Teambuilding & samenwerken: Escapen!

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

In trainingen waar de samenwerking van teams centraal staat, kon een teambuildingsactiviteit natuurlijk niet ontbreken. Het samen ontsnappen uit Kamer 1803, Escape-Ede, inmiddels ook vast onderdeel van het traineeship bij Werkmandejong, is zo'n ideale activiteit ter aanvulling op een trainingsprogramma waar MBTI centraal staat.


Opzet

Teams van 3-6 personen worden uitgedaagd om samen een ontsnapping te organiseren in een spannende omgeving. Los van de fun en teambuilding, geeft de ontsnappingspoging mooie inzichten in elkaars voorkeuren: Hoe wordt er gecommuniceerd? Wie is opmerkzaam en ziet details en wie legt juist makkelijk de verbanden tussen de verkregen informatie? Wie denkt hardop? Wie zie je meer zelfstandig te werk gaan en alleen de hoogst nodige informatie delen?


Waarom? Facts, future en feeling

Samenwerkende teams zullen zich in de dagelijkse operatie veel met de FACTS bezighouden. In strategische (hei)sessies komt veelal de FUTURE van de organisatie in beeld. Mijn toegevoegde waarde en die van de Escaperoom is er voor teams die de tijd nemen om aan de FEELING kant te werken met elkaar: Hoe wordt het vertrouwen versterkt? Hoe benutten teams elkaar kwaliteiten optimaal en hoe leg je een basis om als team optimaal te (blijven) presteren? Een (ont)spannende activiteit draag bij aan het vertrouwen in elkaar en het plezier: Er zal nog lang worden nagepraat over deze belevenis.


Escape Ede

De match met Escape-Ede bleek vanaf moment één een schot in de roos: Deze liefhebbers (brandweerlieden) hebben met ontzettend veel passie een echte belevenis gebouwd. Niet voor niets is de Escaperoom met een 9,2 beoordeeld op Escapetalk.nl. Voor elk team die aan de slag gaat met de onderlinge samenwerking, een absolute aanrader. Deel gerust je ervaring!

Heb jij al eens een Escaperoom gedaan?

  • Ja

  • Nee


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page